Chrupiący Parmezan Czosnkowy Kurczak Z Cukinią

  • na stronie 5 sierpnia, 2021
  • 100582 Wyświetleń
Chrupiący Parmezan Czosnkowy Kurczak Z Cukinią - Twój przepis Najlepsze przepisy w internecie - 1

Chrupiący kurczak z parmezanem i czosnkiem z cukinią to fantastyczny jednogarnkowy posiłek, który pokocha cała rodzina. Chrupiący kurczak panierowany z niesamowitą skórką czosnkową z parmezanu i delikatną cukinią podsmażaną do perfekcji!

Dzięki łatwemu przygotowaniu, bez bałaganu i dużemu smakowi, posiłki na jednej patelni są najlepsze! Curry warzywne , kurczak chili z limonką i fajitas to tylko niektóre z moich ulubionych dań, które w tym tygodniu dodaję do kolacji!

Cooked parmesan garlic chicken and zucchini in a white bowl.

Kurczak z parmezanem i czosnkiem na jednej patelni z przepisem na cukinię

Cukinia to moje ulubione warzywo, więc jak możesz sobie wyobrazić, jestem bardzo podekscytowany, gdy jest naprawdę w sezonie! Moim ulubionym sposobem na zjedzenie cukinii jest podsmażanie do miękkości. Postanowiłam połączyć w tym daniu moje ulubione tekstury – świeżą i delikatną cukinię z aromatycznym, chrupiącym kurczakiem. Wzbogacenie tych smacznych potraw o niesamowite smaki parmezanu i czosnku wydawało się najlepszym sposobem działania, a chłopiec stworzył przepyszne danie! Doskonale okrywa kurczaka i nadaje całej potrawie niesamowitą chrupiącą konsystencję. Niesamowitą rzeczą w tym przepisie jest to, że miałam pod ręką wszystkie składniki. Tak więc na te czasy, kiedy wpatrujesz się w głąb swojej spiżarni, zastanawiając się, co możesz zrobić, aby było smaczne, zdrowe i niezbyt czasochłonne, ten chrupiący kurczak z cukinią jest odpowiedzią.

Cała moja rodzina go pożera. Nie możemy się nacieszyć chrupiącą, aromatyczną skórką kurczaka. A najlepsza część tego wszystkiego? Jest pełen białka, a jednocześnie ma niską zawartość tłuszczów i węglowodanów! Szczerze mówiąc, to jest jak zdrowa kolacja w stylu KFC-Esque moich marzeń. Jakbyś potrzebował więcej powodów, aby to zrobić, wszystko idzie na jedną patelnię, pozostawiając mniej naczyń do zrobienia! Zaledwie 30 minut stworzy pożywny, przyjazny dla ketonów posiłek pełen pikantnych i chrupiących dobroci. Twój portfel, dieta i żołądek Ci podziękują.

Kurczak Z Cukiniami Składniki

To idealny przepis na wykorzystanie resztek cukinii i piersi z kurczaka! Wystarczy kilka dodatkowych zszywek w spiżarni, aby uzyskać najbardziej aromatyczny, pyszny rezultat. Każdy indywidualny pomiar można znaleźć w poniższej karcie receptury.

  • Piersi z kurczaka : Do tego przepisu używam piersi z kurczaka bez kości i skóry. Możesz pokroić 2 duże piersi na pół lub użyć 4 cienkich piersi z kurczaka.
  • Masło : będzie używane do smażenia. Ponadto nadaje Twojemu kurczakowi i cukinii smaczny, bogaty smak i pomaga im doskonale się ugotować.
  • Włoska bułka tarta : Lubię używać włoskiej bułki tartej, aby uzyskać odrobinę smaku, ale możesz również zdecydować się na bułkę pełnoziarnistą, aby zachować zdrowie.
  • Tarty Parmezan : Parmezan nada Twojemu daniu doskonały, serowy smak. Idealnie się chrupi, aby pomóc Ci uzyskać najlepszą teksturę!
  • Mąka : W tym przepisie używam uniwersalnej mąki, aby nadać panierce odpowiednią strukturę. Możesz również użyć mąki pełnoziarnistej jako alternatywy.
  • Cukinia : Do tego przepisu używam średniej wielkości cukinii, pokrojonej w plastry.
  • Czosnek : Świeży czosnek ma ogromne znaczenie w uzyskaniu doskonałego, pikantnego smaku. Najlepiej sprawdzają się mielone goździki.

Jak zrobić kurczaka z chrupiącym czosnkiem z parmezanem i cukinią?

Pokochasz, jak łatwo ten przepis łączy się w te szybkie cotygodniowe kolacje! Bez wysiłku dostaniesz smaki jak z restauracji.

  1. Przygotuj Patelnię : Na dużej patelni roztopić na średnim ogniu 2 łyżki masła.
  2. Chleb Kurczak : Pozostałe 4 łyżki masła stopić w płytkim naczyniu. W innym płytkim naczyniu wymieszać bułkę tartą, parmezan i mąkę. Zanurz kurczaka w maśle, a następnie obtocz w bułce tartej i umieść na patelni.
  3. Gotowanie : Smaż z każdej strony przez około 3-4 minuty, aż zewnętrzna strona będzie chrupiąca, a kurczak będzie ugotowany przez cały czas. Odstawić na talerz.
  4. Saute Zucchini : Dodaj 2 łyżki masła z powrotem na patelnię i podsmaż zmielony czosnek przez minutę. Dodaj cukinię na patelnię i smaż do miękkości. Sól i pieprz do smaku i dodaj 1 łyżkę parmezanu. Dodaj kurczaka z powrotem na patelnię i podgrzewaj przez około minutę. Natychmiast podawaj.
The process of making chicken and zucchini in a skillet.

Parmezan Czosnek Kurczak i Cukinia Szybkie porady

To danie jest bardzo łatwe i pyszne, ale wypróbuj kilka z tych prostych wskazówek, aby za każdym razem uzyskać najlepsze wyniki!

  • Season Chicken : Możesz doprawić kurczaka solą i pieprzem lub przyprawą włoską przed panierką, aby uzyskać dodatkowy wyrazisty smak.
  • Panierka nie będzie stick: Jeśli masz problemy z uzyskaniem cienkiej panierce trzymać, upewnij się, że rynienka jest gorąco i masło się rozpuści. Następnie, po dodaniu kurczaka na patelnię, staraj się go nie ruszać, dopóki ta strona się nie ugotuje. Przesunięcie go przedwcześnie może usunąć całą chrupiącą dobroć.
  • Użyj termometru : Aby uniknąć rozgotowania kurczaka, zawsze polecam używanie termometru. Przestań gotować, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni Fahrenheita. W przeciwnym razie możesz skończyć z kurczakiem, który jest zbyt suchy.
  • Cukinia : Chcesz, aby każda cukinia, której używasz, była lekko jędrna. Jeśli jest zbyt miękki, nie uzyska idealnej, delikatnej, smażonej konsystencji. Również utrzymuj skórę! Nie jest trudno przegryźć i faktycznie ma wiele korzyści odżywczych, takich jak stymulacja produkcji kolagenu i wzmocnienie układu odpornościowego!
  • Jednolite plastry: Ważne jest, aby starać się, aby plastry cukinii były mniej więcej tej samej wielkości, aby gotowały się w tym samym tempie.

Przechowywanie resztek kurczaka z parmezanem z czosnkiem i cukinią

Ten przepis jest nie tylko łatwy do wykonania, ale także przechowuje się jak mistrz! Dzieci mogą z łatwością podgrzać go na smaczny, pożywny lunch.

  • W lodówce: Kurczak i cukinia będą przechowywane w szczelnym pojemniku przez 3-4 dni.
  • W zamrażarce: W hermetycznym pojemniku przechowuj kurczaka i cukinię w zamrażarce do 2 miesięcy. Rozmrażaj przez noc przed podgrzaniem.
  • Odgrzewanie: Najlepszym sposobem na zatrzymanie wilgoci w kurczaku przy jednoczesnym zachowaniu jego chrupkości jest podgrzanie go na patelni. Gotuj na średnim ogniu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni Fahrenheita. Często mieszaj kawałki cukinii, aby całkowicie się ugotowały.

Close-up of crispy parmesan garlic chicken and zucchini.

Co Podawać Z Chrupiącym Kurczakiem z Parmezanem i Czosnkiem

Kurczak z czosnkiem parmezanowym i cukinia to danie, które z łatwością można podawać samodzielnie. Ale aby uzyskać zdrowsze węglowodany, możesz podać to z łyżką brązowego ryżu. Smakuje również niesamowicie razem z innymi chrupiącymi potrawami, takimi jak frytki czy frytki. Masz w domu przeciążenie cukinii? Możesz nawet zrobić pieczone frytki z cukinii jako zdrowszy dodatek.

Chrupiący Parmezan Czosnkowy Kurczak Z Cukinią

Chrupiący kurczak z parmezanem i czosnkiem z cukinią to fantastyczny jednogarnkowy posiłek, który pokocha cała rodzina. Chrupiący kurczak panierowany z niesamowitą skórką czosnkową z parmezanu i delikatną cukinią podsmażaną do perfekcji!

Składniki

Instrukcje

  • Na dużej patelni roztopić na średnim ogniu 2 łyżki masła. Aby zrobić kurczaka: Pozostałe 4 łyżki masła roztopić w płytkim naczyniu. W innym płytkim naczyniu wymieszać bułkę tartą, parmezan i mąkę. Zanurz kurczaka w maśle, a następnie obtocz w bułce tartej i umieść na patelni.
  • Smaż z każdej strony przez około 3-4 minuty, aż zewnętrzna strona będzie chrupiąca, a kurczak będzie ugotowany przez cały czas. Odstawić na talerz.
  • Dodaj 2 łyżki masła z powrotem na patelnię i podsmaż zmielony czosnek przez minutę. Dodaj cukinię na patelnię i smaż do miękkości. Sól i pieprz do smaku i dodaj 1 łyżkę parmezanu. Dodaj kurczaka z powrotem na patelnię i podgrzewaj przez około minutę. Natychmiast podawaj.

 

Odżywianie

| | | | | | | | | | | | |

Ratować

Kategorie artykułów:
Cukinia · Kurczak · Obiad · Wakacyjne przepisy · Warzywa

Komentarze są zamknięte.

Nie przegap! losowe posty ...