Kremowy kurczak z czosnkiem parmezanowym i pieczarkami
Kremowy kurczak z parmezanem z czosnkiem i pieczarkami jest gotowy w zaledwie 30 minut, a sos parmezanowo-czosnkowy zachwyci całą rodzinę! To stanie się nowym faworytem!
Kurczak to ulubione danie w naszej rodzinie i na całym świecie. Musisz wypróbować te ulubione przez fanów, toskański czosnek, wolnowarowy krak z kurczaka i smażony ryż .

Kremowy kurczak z parmezanem i pieczarkami czosnkowymi
Dania z patelni są ostatnio naszym ulubionym. Podobnie jak ta Patelnia Włoska Kiełbasa i Papryka i Patelnia Chili Queso , ten kurczak z grzybami jest niesamowity! To jest gotowe w zaledwie 30 minut, a smakuje jak z restauracji. A wy chłopaki. Ten kremowy sos czosnkowy z parmezanem jest NA PUNKT! Będzie to jeden z najlepszych sosów, jakie kiedykolwiek zrobisz! Mój syn powiedział, że to jedna z najlepszych rzeczy, jakie kiedykolwiek jadł! Myślę, że największym fanem mojego gotowania jest mój syn. Mój drugi jest nieprzewidywalny i dość wybredny, ale UWIELBIAŁ również ten posiłek. Oczywiście musiał zeskrobać grzyby i szpinak, ale powiedział, że to niesamowite.
Obiecuję, że pokochacie ten posiłek tak samo jak my! Udoskonalałem ten kremowy sos od tak dawna i jest dosłownie niesamowity. Wszystkie moje dania z patelni z kurczaka przyciągnęły mnóstwo uwagi. Spróbuj Creamy Skillet Chicken Cacciatore i Skillet French Onion Chicken, aby wiedzieć, co mam na myśli! Te dania są szybkie, smaczne i super łatwe. Wiem, że ten też pokochasz!
Składniki na kremowy kurczak z pieczarkami czosnkowymi
W tym daniu z powodzeniem można również użyć udek z kurczaka bez kości i skóry. Aby uzyskać inny akcent, zastąp kurczaka łososiem lub krewetkami. Używaj grzybów, które ty i twoja rodzina kochacie najbardziej.
- Piersi z kurczaka bez kości i bez skóry: Spróbuj wybrać kurczaka tej samej wielkości i grubości, aby zapewnić równomierne gotowanie.
- Oliwa z oliwek : Użyj dobrej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
- Sól i pieprz : Sól i pieprz do smaku.
- Pokrojone grzyby : Możesz pokroić własne lub kupić pokrojone grzyby. Najlepiej sprawdzają się guziki, baby portabella i cremici.
Kremowy sos czosnkowy z parmezanem
Użycie pełnotłustych składników do sosu zapewni najbardziej kremowe rezultaty. Pół na pół będzie najlepszym następstwem ciężkiego kremu. To tworzy super pyszny kremowy sos, który jest niewiarygodnie satysfakcjonujący.
- Masło : używaj prawdziwego masła, a nie substytutu masła, aby uzyskać najlepszy smak.
- Ząbki czosnku mielone : Świeży czosnek nadaje ostry smak, który doskonale komponuje się z grzybami.
- Mąka : Zagęszcza sos.
- Rosół z kurczaka : Kurczak nada najlepszy smak.
- Śmietanka gęsta lub pół i pół : albo nada smak i kremowość.
- Tarty parmezan : Zetrzyj własny ser, aby najlepiej się roztopił.
- Czosnek w proszku : Dodaje dodatkowego smaku bez luzem.
- Pieprz i sól : Dodaj mniej lub więcej do smaku.
- Szpinak : drobno posiekany. Nie chcesz zbyt dużej masy.
Jak zrobić kurczaka z parmezanem i grzybami czosnkowymi?
Celem jest gotowanie kurczaka do miękkości, ale nie rozgotowanie i wysuszenie. Pamiętaj, że kurczak po wyjęciu z patelni nadal będzie się trochę smażył. Możesz więc wyjąć kurczaka tuż przed końcem, a będzie soczysty i delikatny.
- Ugotuj kurczaka: Na dużej patelni dodaj oliwę z oliwek i smaż kurczaka na średnim ogniu przez 3-5 minut z każdej strony lub do zrumienienia z każdej strony i smaż, aż nie będzie już różowy w środku. Kurczaka wyjąć i odstawić na talerz. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i gotuj przez kilka minut do miękkości. Usuń i odłóż na bok.
- Zrób sos: Aby zrobić sos, dodaj masło i rozpuść. Dodaj czosnek i gotuj do miękkości. Wmieszaj mąkę, aż zgęstnieje. Ubij bulion z kurczaka, śmietankę, parmezan, puder czosnkowy, pieprz i sól. Dodaj szpinak i gotuj na wolnym ogniu, aż zacznie gęstnieć, a szpinak zwiędnie. Dodaj kurczaka i pieczarki z powrotem do sosu i podawaj na makaronie jest pożądane.

Kremowe Porady Kurczak Z Czosnkiem i Grzybami
Smak tego dania pochodzi od umami w grzybach, słoności parmezanu i ostrego czosnku. Łatwość tego dania będzie oszałamiająca po tym, jak poczujesz, jak niesamowite jest to.
- Piersi z kurczaka : Istnieje kilka sposobów na uzyskanie wilgotnego, delikatnego kurczaka. Ucieraj piersi z kurczaka bez skóry i kości, aż wszystkie będą tej samej grubości. Zapewni to, że kurczak będzie smażył się w tym samym tempie, więc skończy się w tym samym czasie. Możesz również wstępnie pokroić kurczaka na kawałki wielkości kęsa. Zapewni to również jednoczesne gotowanie kurczaka.
- Udka z kurczaka: Do tego dania można również użyć udek z kurczaka bez kości i skóry. Z brązowego mięsa powstanie wyjątkowo wilgotny, delikatny kurczak.
- Kiedy kurczak jest gotowy?: Użyj termometru do mięsa, aby upewnić się, że kurczak osiąga 160 stopni w przypadku białego mięsa i 165 stopni w przypadku ciemnego mięsa. Możesz wyjąć kurczaka z patelni, gdy osiągnie 158 stopni. Pozwalając kurczakowi odpocząć, będzie on dalej gotował i rozprowadzał soki w całym mięsie.
- Szpinak: Jeśli chcesz, możesz posiekać szpinak na kawałki wielkości kęsa, zamiast zostawiać go duży.

Jak podawać to kremowe danie z kurczaka?
To jest tak kremowe i tak pikantne, że będziesz chciał mieć pewność, że zdobędziesz każdą kroplę sosu z talerza. Podawaj z ryżem, puree ziemniaczanym lub makaronem, aby wchłonąć sos. W przypadku opcji o niskiej zawartości węglowodanów możesz podawać z cukinii zoodle, puree z kalafiora lub warzywami gotowanymi na parze. Użyj chrupiącego chleba, aby wyczyścić talerz. To będzie kolacja, którą powtarzasz.
Jak przechowywać kremowy kurczak z grzybami?
Ze względu na krem w tym daniu nie polecam zamrażania. Po podgrzaniu rozdzieli się, a konsystencja zniknie, chociaż nadal będzie smakować niesamowicie. Przechowuj to w lodówce w hermetycznym pojemniku do 4 dni. Podgrzej w kuchence mikrofalowej lub na patelni na kuchence.


Kremowy kurczak z parmezanem i pieczarkami czosnkowymi
Składniki
- 4 piersi z kurczaka bez kości bez skóry, pokrojone w cienkie plasterki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól pieprz
- 8 uncji pokrojonych w plasterki grzybów
Kremowy sos czosnkowy z parmezanem:
- 1/4 szklanki masła
- 2 ząbki czosnku posiekane
- 1 łyżka mąki
- 1/2 szklanki bulionu z kurczaka
- 1 szklanka gęstej śmietany lub pół i pół
- 1/2 szklanki startego parmezanu
- 1/2 łyżeczki proszku czosnkowego
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 szklanka posiekanego szpinaku
Instrukcje
-
Na dużej patelni dodaj oliwę z oliwek i smaż kurczaka na średnim ogniu przez 3-5 minut z każdej strony lub do zbrązowienia z każdej strony i smaż, aż przestanie się różowy w środku. Kurczaka wyjąć i odstawić na talerz. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i gotuj przez kilka minut do miękkości. Usuń i odłóż na bok.
-
Aby zrobić sos dodaj masło i rozpuść. Dodaj czosnek i gotuj do miękkości. Wmieszaj mąkę, aż zgęstnieje. Ubij bulion z kurczaka, śmietankę, parmezan, puder czosnkowy, pieprz i sól. Dodaj szpinak i gotuj na wolnym ogniu, aż zacznie gęstnieć, a szpinak zwiędnie. Dodaj kurczaka i pieczarki z powrotem do sosu i podawaj na makaronie.
Uwagi
Pierwotnie opublikowano 20 czerwca 2016 r.
Odżywianie

Najnowsze komentarze