Umieść mąkę pszenną, mąkę 00, semolinę z pszenicy durum oraz sól w misie miksera i wyrabiaj ciasto na najniższych obrotach.
Stopniowo dodawać wodę z drożdży. Następnie dodać również olej. Pozwól ciastu wyrabiać się przez co najmniej 7 minut. Im dłużej, tym lepiej.
Gdy ciasto będzie miało ładną, gładką powierzchnię, a z misy nie będą już zwisać resztki ciasta, wyłącz maszynę.
Uwolnij ciasto z haka, uformuj je w kulę i wróć do miski.
Przykryj ściereczką i pozostaw do odpoczynku na co najmniej 2 godziny.
Notes
Im dłużej ciasto będzie mogło odpoczywać, tym będzie lepsze! Najlepiej jest przygotować ciasto na pizzę dzień wcześniej, a następnie pozwolić mu odpocząć w lodówce, przykryte ściereczką. Następnie wyjmij ciasto na około 3 godziny przed przygotowaniem i pozwól mu odpocząć pod przykryciem w temperaturze pokojowej. Po odpoczynku przenieś ciasto na posypaną mąką powierzchnię roboczą, podziel na 4 części i każdą uformuj w kulki. Ponownie przykryj wszystko ściereczką i pozostaw na kolejne 30 minut.
Sos pomidorowy
Przekazane pomidory, sól, pieprz, oliwę i oregano umieścić w misce i dokładnie wymieszać.
Dodatki.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 250°C (500°F) góra/dół. Usmaż mozzarellę rękami na małe kawałki lub pokrój w plasterki. Oczyść grzyby i pokrój je w cienkie plasterki. Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na posypanej mąką powierzchni roboczej, a następnie przenieś na blachę do pieczenia. Wylej część sosu pomidorowego na wierzch i równomiernie rozprowadź. Pozostaw około 0,5 cala/1 cm wolnego brzegu. Na wierzchu ułożyć obficie mozzarellę. Następnie rozłóż na wierzchu drobno pokrojone pieczarki. Następnie piec przez około 10 minut w temperaturze 250°C (500°F) na najniższej półce. Podawaj pizzę natychmiast po upieczeniu i ciesz się gorącą. Buon appetito!