Czy znasz esquites? Znany również jako elote en vaso, esquites to doświadczenie, które zapamiętasz. Esquity to meksykańska uliczna kukurydza ( elota ) odcięta z kolby, podawana w formie sałatki.
Esquity są jednocześnie kremowe, pikantne, pikantne, słodkie i pikantne. Innymi słowy, są całkowicie nie do odparcia. Ten ekskluzywny przepis był najlepszym przepisem, który pojawił się na naszym grillu zeszłego lata i cieszę się, że mogę podzielić się z wami tą odmianą płyty kuchennej.
Esquity mają te same składniki co elote : świeża kukurydza, majonez, kolendra, chili w proszku, limonka i pokruszony ser Cotija. Połączenie jest wysublimowane, a ta odmiana jest znacznie łatwiejsza do spożycia. Podobały mi się obie opcje w Mexico City i uwielbiam robić je w domu. Będę gotował tę prostą sałatkę przez całe lato i przez resztę roku.
Esquity mają jedną silną przewagę kulinarną nad elotą — możesz zacząć od mrożonych ziaren kukurydzy, co naprawdę skraca czas przygotowania! Po prostu ugotujemy mrożoną kukurydzę na gorącej patelni, aż będzie smażona i smaczna. Jeśli używasz mrożonej kukurydzy, możesz przygotować to danie w około dwadzieścia minut, od początku do końca.
Post Esquites (Mexican Street Corn Salad) pojawił się najpierw na Cookie i Kate .