Grillowane Burgery Tofu

  • na stronie 5 lipca, 2021
  • 99655 Wyświetleń
Grillowane Burgery Tofu - Twój przepis Najlepsze przepisy w internecie - 1

Wayne nazywa to „1996 Veggie Burger”. To w zasadzie hipisowski burger w starym stylu. Kocham je z kilku powodów. Po pierwsze, można je grillować. Po drugie, są zrobione ze składników, które rozumiem – organicznego tofu, nasion, orzechów, jajek, przypraw i bułki tartej. Po trzecie, można je bez końca dostosowywać, zmieniając przyprawy i dodatki do burgerów.
Przepis na grillowany burger z tofu

Przepis

Na froncie gotowania czyściłem kilka szuflad. Głównie przeglądam stare wycinki z czasopism (co jest jednym z powodów, dla których przedstawiam więcej przepisów inspirowanych czasopismami niż zwykle). Znalazłem wiele klejnotów, a te burgery z tofu wyskoczyły na mnie. Zaadaptowałem je na podstawie przepisu nadesłanego przez czytelnika, który ukazał się w październikowym wydaniu magazynu Sunset Magazine . Przepis został wysłany do Sunset przez Jeremy'ego Wolfa z San Francisco i bardzo mi się podobały! Były niemożliwie łatwe do wykonania, opierając się na technice „wrzuć wszystko do robota kuchennego” i wymagały dziwacznej mieszanki składników, od tofu, nasion i orzechów, po musztardę, kminek i grzyby. Od tamtej pory zrobiłem wiele wariacji i omówię kilka z nich poniżej.

Powiem, podejrzewam, że będziesz kuszony, aby poprawić przyprawy i powinieneś! Ale oto moja rada. Nie żałuj kminku ani musztardy, potrzebujesz asertywnych smaków – pamiętaj, że masz do czynienia z mielonym tofu i jajkami jako bazą do burgera. Cokolwiek myślisz, odważne!

Składniki w malakserze do burgerów z tofu

Burgery z tofu – jak je ugotować

Jedną z największych zalet tych potraw jest to, że można je gotować na wiele sposobów. Możesz użyć patelni, możesz je grillować lub upiec. Najważniejszą rzeczą, którą musisz zrobić, to zmiksować miksturę do gładkiej konsystencji. Następnie mocno uformuj i sprasuj masę w jędrne kotleciki. Apeluję o najtwardsze tofu, jakie można znaleźć (bardzo twarde), ale każda marka tofu ma w sobie inną ilość wody. Jeśli twoja mieszanka jest zbyt mokra, po prostu zmiksuj więcej bułki tartej za jednym razem 1/4 szklanki i idź stamtąd. Mieszanka również ujędrnia się, gdy siedzi, więc miej to na uwadze. Możesz pozwolić mu odpocząć przez około 10 minut przed modelowaniem, jeśli masz czas.
Przepis na grillowany burger z tofu

Wariacje Burger Tofu

Wiele osób próbowało zrobić je bez jajka. Nie testowałem jeszcze tej wersji, ale oto kilka uwag z komentarzy. Od Lisy „ Dla wegan, zarezerwowałam część partii przed dodaniem jajek i dodałam łyżkę masła migdałowego jako spoiwo, plus trochę dodatkowej bułki tartej”. Jacqui mówi „… chociaż skończyły mi się jajka, więc jako zamiennik użyłem 2 ton nasion chia zmieszanych z 6 t wody. Działało świetnie!”

W przypadku opcji bezglutenowej Lisa skomentowała z tą błyskotliwością: „ Robię coś podobnego do tych i używam masy harina zamiast bułki tartej dla opcji bezglutenowej… to zdecydowanie nadaje jej „południowo-zachodniego” charakteru i jest TAK pyszne”.

Wskazówki dotyczące gotowania

Jeśli denerwujesz się tym, że kotleciki spadają przez kratki, mówi Judith”…mój mąż był odpowiedzialny za grill, zaczynał od folii aluminiowej, myśleliśmy, że mogą spaść przez kratki, skończył kładąc je na ruszty (utwardziły się podczas gotowania na folii) i były cudowne!”

Cieszyć się!!

Czytaj dalej Grillowane burgery z tofu w 101 książkach kucharskich

źródło

Komentarze są zamknięte.

Nie przegap! losowe posty ...