Naleśniki na Zakwasie, które są puszyste i pyszne!

  • na stronie 29 lipca, 2021
  • 100909 Wyświetleń
Naleśniki na Zakwasie, które są puszyste i pyszne! - Twój przepis Najlepsze przepisy w internecie - 2

Naleśniki na Zakwasie, które są puszyste i pyszne! - Twój przepis Najlepsze przepisy w internecie - 3

Te wypróbowane i prawdziwe naleśniki na zakwasie są puszyste i pyszne! Dobrze komponują się z dowolnymi dodatkami, które masz pod ręką i mają tylko odrobinę słodyczy, dzięki czemu dodanie syropu klonowego jest ostatnim akcentem nieba!

Jeśli szukasz super łatwego i pysznego przepisu na naleśniki na zakwasie, to trafiłeś we właściwe miejsce! Są one szybkie i łatwe do przygotowania (gdy już przygotujesz przystawkę na zakwasie !) Połącz to z naszą jajecznicą i naszym niebiańskim bekonem i przygotujesz się na śniadanie, które z pewnością zrobi wrażenie!

A stack of sourdough pancakes with berries on top.

Proste naleśniki na zakwasie

Jeśli szukasz przepisu, który pomoże złagodzić strach przed pieczeniem na zakwasie , to dobrze trafiłeś! Zakwas jest mniej onieśmielający niż myślisz i może stworzyć jedne z najsmaczniejszych przepisów, które zrobisz. Zakwas tchnie życie w danie i pomaga mu rozwinąć jego smak. Te naleśniki są lekkie i puszyste z nutą słodyczy, która sprawi, że będziesz wracać po więcej.

Ponieważ będziesz potrzebować startera na zakwasie (lub wyrzucić), te naleśniki wymagają wcześniej trochę pracy przygotowawczej, ale gdy już je upieczesz w kuchni, jest to szybki i łatwy przepis, który, jak wiemy, pokochasz!! Tak bardzo nam się podobały te naleśniki. Spróbuj posypać je naszym syropem klonowym, a te z łatwością staną się ulubionym miejscem rodziny!!

Czego potrzebujesz do naleśników na zakwasie

Kiedy już zrobisz ten przepis, będziesz chciał nam później podziękować! Wykorzystuje wszystkie twoje podstawowe produkty ze spiżarni i jest jednym z tych pysznych posiłków, które po prostu pozostają stale w twoich rotacjach posiłków. Zaufaj nam, gdy mówimy, że nie będziesz w stanie ugotować ich wystarczająco szybko na patelni, aby nadążyć za popytem! Zobacz kartę przepisów poniżej, aby zobaczyć pełne wymiary.

  • Mąka: Mąka wiąże wszystkie składniki razem
  • Proszek do pieczenia, Soda oczyszczona, Sól: Połączone te trzy składniki pomagają nadać naleśnikom puszystość.
  • Cukier : Dodanie cukru w tym przepisie sprawia, że wszystko jest słodkie.
  • Zakwas na zakwasie lub wyrzucić : To kluczowy składnik tego przepisu. Działając jak naturalne drożdże, doskonale dodaje smaku i konsystencji.
  • Mleko: Mleko jest potrzebne do rozpuszczenia mąki i rozpoczęcia tworzenia całej mieszanki.
  • Jajko: Jajka w przepisie pozwalają na tworzenie się bąbelków i pomagają wyrosnąć naleśnikom. Najlepiej zostawić jajka w temperaturze pokojowej i ubić.
  • Masło: Najlepiej używać niesolonego, roztopionego masła.

Jak zrobić łatwe naleśniki na zakwasie

Nie daj się przestraszyć zakwasem! Ten przepis jest szybki i łatwy do wykonania! Będziesz się zastanawiać, dlaczego w ogóle denerwowałeś się przed pieczeniem na zakwasie!

  1. Zacznij od suchych składników : weź dużą miskę do mieszania i wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cukier. To wszystkie Twoje suche składniki, które stworzą bazę pod przepis!
  2. Następne są mokre składniki: Po wymieszaniu wszystkich suchych składników w osobnej średniej misce lub miarce do płynów, połącz starter na zakwasie , mleko, jajka i masło i ubij do połączenia.
  3. Połącz mokre i suche składniki : Wlej mokre składniki na suche i mieszaj, aż się połączą. Nie przesadzaj! Nadal powinien być trochę nierówny.
  4. WSKAZÓWKA DOTYCZĄCA ZAKWASU : Jeśli chcesz uzyskać nieco więcej smaku zakwasu, zatrzymaj się tutaj i przechowuj tę mieszankę na blacie przez noc, a będzie fermentować i będzie miała bardziej wyraźny smak zakwasu. Jeśli tego nie chcesz, pomiń ten krok i kontynuuj miksowanie!
  5. Odwróćmy te naleśniki: spryskaj rozgrzaną patelnię (325°-350°) nieprzywierającym sprayem do gotowania. Wlej ⅓ szklanki ciasta naleśnikowego i gotuj, aż na wierzchu zacznie bulgotać, około 2 minut. Gdy bąbelki zaczną pękać, a naleśnik stanie się złocistobrązowy, odwróć i gotuj jeszcze przez 1-2 minuty. Robi się je, gdy na dole są złotobrązowe.
  6. Podawaj i ciesz się! Nadszedł czas, aby posypać ulubionymi dodatkami do naleśników i cieszyć się owocami swojej pracy!
The process of making sourdough pancakes in three photos.

Najlepsze wskazówki dotyczące naleśników na zakwasie

Jest kilka rzeczy, które mogą przenieść ten przepis na wyższy poziom, a my mamy kilka wskazówek, które Ci w tym pomogą! Te naleśniki są tak pyszne, że będziesz chciał zastosować się do tych dodatkowych wskazówek, a w mgnieniu oka upieczesz jak prawdziwy kucharz!

  • Jak mieszać: Upewnij się, że gdy wszystkie składniki są razem, nie przemieszaj ciasta. Spowoduje to powstanie lepkich lub lepkich naleśników.
  • Topienie masła : Po stopieniu masła pozostaw je, aż ostygnie (ale nadal będzie płynne). Dzięki temu twoje ciasto nie będzie miało dużych grudek!
  • Zakwas na zakwasie (lub wyrzuć!): Upewnij się, że przygotowałeś go wcześniej. Starter na zakwasie jest niezbędną bazą do ciasta, które będziesz potrzebować, gdy zaczniesz mieszać wszystkie składniki razem!
  • Powierzchnia do gotowania: najlepiej gotować naleśniki na nieprzywierającej patelni lub płaskiej powierzchni.
  • Temperatura gotowania: Spróbuj ugotować te naleśniki na małym ogniu. Dzięki temu nie przypalisz zewnętrznej strony naleśnika, podczas gdy wnętrze pozostanie niegotowane.
  • Dodatki: Dodanie różnych dodatków sprawi, że to danie za każdym razem będzie smakować jak nowe! Spróbuj dodać syrop klonowy, sos truskawkowy, maślankę, świeże owoce i posiekane orzechy. Dodaj wszystko, co chcesz, aby ten przepis był Twój!

Jak łatwo przechowywać domowe naleśniki na zakwasie?

Najlepsze w tych naleśnikach na zakwasie jest to, że możesz zrobić trochę więcej do przechowywania w lodówce lub zamrażarce, aby cieszyć się później! Smakują jak w dniu, w którym je przyrządziłeś i są łatwym sposobem na przygotowanie 2 posiłków w 1!

  • W lodówce: Po ugotowaniu umieść je w hermetycznym pojemniku i mogą wytrzymać w lodówce przez 2-3 dni.
  • Zamrażarka: Połóż każdy naleśnik płasko na pergaminie na tacy i włóż do zamrażarki na 2 godziny (nie układaj ich w stosy). Wyjmij je i umieść wszystkie razem w hermetycznej torbie strunowej. Możesz też indywidualnie owinąć każdy naleśnik folią plastikową i umieścić je razem w torbie, a następnie zamrozić. Możesz je zamrozić na okres do 3 miesięcy.
  • Podgrzewanie: Aby podgrzać naleśniki, możesz je po prostu mikrofalować przez 30 sekund do 1 minuty, aż zostaną podgrzane, dodaj dodatki i ciesz się!

Cutting a slice of sourdough pancakes with a fork.

Naleśniki na Zakwasie

Te wypróbowane i prawdziwe naleśniki na zakwasie są puszyste i pyszne! Dobrze komponują się z dowolnymi dodatkami, które masz pod ręką i mają tylko odrobinę słodyczy, dzięki czemu dodanie syropu klonowego jest ostatnim akcentem nieba!

Składniki

Instrukcje

  • W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cukier.
  • W średniej misce lub miarce do płynów połącz zakwas, mleko, jajka i masło i wymieszaj, aż się połączą. Wylej mokre składniki na suche i mieszaj, aż się połączą. Nadal powinien być trochę nierówny.
  • Stąd możesz od razu ugotować naleśniki lub możesz przykryć ciasto i pozostawić na blacie na noc, aby fermentowało i miało bardziej wyraźny smak zakwasu.
  • Na patelni rozgrzanej do 325°-350° i spryskanej sprayem do gotowania wlej ⅓ szklanki ciasta naleśnikowego i gotuj, aż na wierzchu zacznie bulgotać, około 2 minut. Odwróć i gotuj jeszcze przez 1-2 minuty lub do złotego koloru na dnie.
  • Podawaj z ulubionymi dodatkami do naleśników i ciesz się.

Odżywianie

| | | | | | | | | | | | | | |
Kategorie artykułów:
Amerykańskie

Komentarze są zamknięte.

Nie przegap! losowe posty ...