Zapiekanka z jabłkami karmelowymi to słodkie i pikantne śniadanie z grubymi kawałkami cynamonowego chleba, ciepłymi jabłkami i karmelową mżawką, które przyniesie Twojej rodzinie komfort w jeden poranek! Pobudka właśnie stała się wspaniała!
Zapiekanka z karmelowymi jabłkami
Budząc się do pocieszającego i pysznego posiłku jest zawsze wspaniałym sposobem na rozpoczęcie dnia! Moja rodzina uwielbia śniadania i możliwość zrobienia tej zapiekanki z wyprzedzeniem to życiowy rarytas, kiedy każde dziecko ma inny rozkład dnia każdego ranka. Przygotowanie tego z wyprzedzeniem i umieszczenie go w piekarniku rano jest łatwym sposobem na zaskoczenie mojej rodziny wspaniałą zapiekanką śniadaniową razem. Lubię przygotowywać to przed czasem i podczas gdy my wszystko dostajemy przygotowywający w ranku ja robi mię łatwym pieczeniem w piekarniku już przygotowywającym. Moja rodzina pożerała tę zapiekankę i stałam się NAJLEPSZĄ mamą ever! To zaczęło nasz dzień z hukiem i każdy był szczęśliwy jak może być pozostawiając do szkoły!
Jak zrobić Caramel Apple French Toast Casserole?
- Lekko natłuścić formę do pieczenia o wymiarach 22×22 cm.
- Dodać jabłka na dno formy.
- Posypać posiekanymi pekanami.
- Owoce i orzechy zalać ½ szklanki karmelowego słodzonego mleka skondensowanego, zachowując resztę puszki.
- Dodaj pokrojony w kostkę chleb na owoce.
- W średniej misce ubij jajka, pozostałe mleko skondensowane i ekstrakt waniliowy. Wylej równomiernie na kostki chleba. Przykryj folią i pozostaw na noc w lodówce.
- Przed pokrojeniem pozostaw na 10 minut.
- Kiedy będziesz gotowy do pieczenia, wyjmij z lodówki i pozostaw na chwilę w piekarniku rozgrzanym do 350°. Usuń folię i piecz przez 45 minut.
Tosty z karmelizowanym jabłkiem
Ingredients
- 1 puszka LUCKY LEAF® Premium Caramel Apple Fruit Filling & Topping
- ½ szklanki pekanów posiekanych
- 1 puszka karmelowego słodzonego mleka skondensowanego*.
- 7 filiżanek grubo pokrojonego chleba cynamonowego pokrojonego w kostkę
- 6 dużych jaj
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Instructions
- Lekko natłuścić formę do pieczenia o wymiarach 9 X 9 cali.
- Dodać nadzienie owocowe na dno patelni.
- Posypać posiekanymi pekanami.
- Owoce i orzechy zalej ½ szklanki karmelowego słodzonego mleka skondensowanego, zachowując resztę puszki.
- Dodaj pokrojony w kostkę chleb na owoce.
- W średniej misce ubij jajka, pozostałe mleko skondensowane i ekstrakt waniliowy. Wylej równomiernie na kostki chleba. Przykryj folią i pozostaw na noc w lodówce.
- Kiedy będziesz gotowy do pieczenia, wyjmij z lodówki i pozostaw na chwilę, rozgrzewając piekarnik do 350°. Usuń folię i piecz przez 45 minut.
- Przed pokrojeniem pozostaw na 10 minut.