Batoniki z cukinii z polewą z brązowego masła

  • na stronie 27 lipca, 2021
  • 102030 Wyświetleń

Batoniki z cukinii z polewą z brązowego masła - Twój przepis Najlepsze przepisy w internecie - 7

Batony z cukinii z polewą z brązowego masła są cudownie wilgotne i absolutnie niebiańskie. To jeden z najlepszych sposobów na wykorzystanie tej dodatkowej letniej cukinii.

Zrumienione masło to łatwy sposób na uzyskanie niesamowitego smaku. Spróbuj zrumienionego masła w tych ciasteczkach , na krewetkach i marchwi .

Zucchini bars cut into squares.

Przepis na batoniki z cukinii

Mniej więcej w tym czasie ogrody zaczynają być przejmowane przez cukinię. Jest tak wiele wspaniałych przepisów na zrobienie cukinii. Cukinia to moje ulubione warzywo w ogrodzie. Uwielbiam je smażone jako dodatek, uwielbiam je w szybkim chlebie , a szczególnie uwielbiałam je w tych batonach. Jeśli nie masz ogrodu pełnego cukinii, idź teraz do sklepu i kup trochę. Te batoniki z cukinii są tego warte!

Te batoniki z cukinii były tak wilgotne i doskonałe. Pakowany w dwie całe filiżanki cukinii. Najlepszą częścią tych deserowych barów było obserwowanie, jak mój wybredny zjadacz, który nienawidzi wszystkich potraw, pożera je. To tylko wywołuje uśmiech na mojej twarzy, kiedy wkrada się warzywa do przepisów. To były najlepsze batoniki z cukinii, jakie jadłem. Ale pozwól, że opowiem ci o mojej ulubionej części. Krem z rumianego masła. Ten przepis na batoniki z cukinii został pierwotnie zainspirowany tymi batonami z chleba bananowego . Głównie do polewy z rumianego masła. Zrumienienie masła to tylko jeden dodatkowy krok, który sprawia, że nudny stary lukier staje się oszałamiający. Nadaje mu orzechowego smaku i doskonale uzupełnia batony.

Składniki na batonik z cukinii z brązowym masłem

Batoniki z cukinii są tak proste do zrobienia z podstawowych składników spiżarni! Wszystko to składa się szybko i łatwo w zaledwie kilku krokach. Aby zapoznać się z pełną listą składników i pomiarami, zobacz kartę przepisów poniżej.

  • Cukier granulowany: Dodaje słodyczy cukinii.
  • Olej roślinny : Dodaj wilgoci i lekkości do ciasta.
  • Jajka : miej jajka w temperaturze pokojowej, aby lepiej się wymieszały.
  • Mąka uniwersalna : Mąka zapewnia strukturę batonikom.
  • Proszek do pieczenia : to środek zwiększający puszystość.
  • Sól : Sól równoważy słodycz.
  • Mielony cynamon : Cynamon to idealna przyprawa do cukinii.
  • Rozdrobniona cukinia około 3 średnie : Nawet bardzo duża cukinia sprawdzi się w tym przepisie.
  • Posiekane orzechy pekan : Nadaj batonikom z cukinii konsystencję i chrup.

Krem z brązowego masła

Ten przepis na lukier z brązowego masła jest jednym z najlepszych! To przenosi te batoniki z cukinii na wyższy poziom. Wszystkie pomiary znajdują się w karcie receptury poniżej.

  • Masło: Aby uzyskać smak, musisz użyć prawdziwego niesolonego masła.
  • Cukier puder : Nadaje lukierowi słodycz.
  • Wanilia : Dodaje smaku, który pasuje do batonów z cukinii.
  • Mleko : Dodaj mniej lub więcej, aby rozcieńczyć do pożądanej konsystencji.

Jak zrobić batoniki z cukinii z rumianym masłem?

W trzech prostych krokach uzyskasz idealne połączenie słodkiego i pikantnego deseru. Wykorzystaj cukinię z ogrodu w tym przepisie na batonik z cukinii. Nakarm tłumy tym letnim deserem!

  1. Przygotuj i wymieszaj: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i posmaruj patelnię 15x10x1 cala. W średniej misce dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Odłożyć na bok.
  2. Mokre składniki: W mikserze dodaj cukier, olej i jajka i mieszaj do uzyskania gładkości. Dodaj suche składniki do mokrych składników, aż do połączenia.
  3. Piec: Wymieszać z cukinią i posiekanymi orzechami pekan. Rozłóż równomiernie na przygotowanej patelni. Gotuj przez 30-40 minut lub aż wykałaczka umieszczona na środku będzie czysta. Niech batony całkowicie ostygną.
  4. Wykonaj lukier: Aby zrobić lukier z brązowego masła, podgrzej średniej wielkości rondel na średnim ogniu. Dodaj masło i ubij, aż stanie się brązowy. Dodaj cukier puder, wanilię i mleko. Mieszaj, aż będzie gładka. Rozłóż na schłodzonych batonach.
The process of making zucchini bars.

Najlepsze wskazówki dotyczące batoników z cukinii

Są to dekadenckie, soczyste i łatwe do wykonania batony deserowe. Cukinia jest tak łatwa do szatkowania i przygotowania do tego prostego przepisu na batonik z cukinii. Dodaj orzechy lub chipsy czekoladowe, aby zrobić z nich różnorodne batoniki z cukinii!

  • Zucchini: Podczas szatkowania cukinii rób to dobrze, zwłaszcza jeśli martwisz się, że dzieci zorientują się, co kryje się w ich deserze. Im mniejszy, tym łatwiej się ukryć. Cukinię można też obrać, ale nie jest to konieczne. Nie wyciskaj dodatkowego płynu. Chcesz, aby wilgoć tworzyła najlepsze batony w historii.
  • Orzechy: Jeśli nie lubisz orzechów pekan, możesz je pominąć lub użyć orzechów włoskich.

Making the brown butter frosting.

Jak zrumienić masło?

Nie bój się brązowienia masła, jest to bardzo proste i niezawodne, jeśli zastosujesz się do tych wskazówek. Aby uzyskać najlepiej zarumienione masło, naprawdę musisz użyć masła niesolonego. Jest kilka powodów, dla których warto używać masła niesolonego. Po pierwsze niesolone masło będzie świeższe. Sól działa jak konserwant, więc solone masło będzie miało dłuższy okres przydatności do spożycia, co oznacza, że niesolone będzie świeższe.

  • Użyj jasnej patelni: Chcesz widzieć brązowe kawałki tworzące się na dnie patelni. Używanie ciemnej patelni sprawi, że nie zobaczysz, kiedy te się uformowały i jest to kluczowa wskazówka, kiedy twoje masło jest gotowe. Te ciemne plamki to ciała stałe z prażonego mleka, które nadają smak, więc nie zostawiaj ich.
  • Nie przestawaj mieszać: zapewni to równomierne gotowanie masła i sprawi, że nie stanie się ono brązowe na zbyt szybkie, co może się zdarzyć.
  • Pokrój masło na kawałki: Znowu chcesz, aby ugotowało się równomiernie, a pokrojenie mu w tym pomoże.
  • Zdejmij z ognia i patelni: Gdy masło się spieni, stanie się złotobrązowe i pojawią się brązowe plamki, chcesz usunąć je z ognia. Przełóż masło na inną patelnię lub jak w tym przypadku dodaj coś do patelni. Pomoże to masłu przestać się gotować, aby nie zmieniło się z brązowienia w przypalenie.
  • Zapach: Powinien mieć również maślany, bogaty w orzechy zapach.

Taking a slice out of zucchini bars.

Jak przechowywać batony deserowe z cukinii?

Batoniki z cukinii z polewą maślaną utrzymają się w temperaturze pokojowej do 3 dni. W lodówce wytrzymają jeszcze dłużej do 10 dni. Możesz je również zamrozić. Batony należy najpierw schłodzić, a następnie pokroić na batoniki i umieścić w torebkach do zamrażania.

Using a fork to cut the zucchini bar.

Batoniki z cukinii z polewą z brązowego masła - Twój przepis Najlepsze przepisy w internecie - 12

Wydrukować

Batoniki z cukinii z polewą z brązowego masła

Batony z cukinii z polewą z brązowego masła są cudownie wilgotne i absolutnie niebiańskie. To jeden z najlepszych sposobów na wykorzystanie tej dodatkowej letniej cukinii.
Deser kursu
Kuchnia Amerykańska
Przepisy na batony ze słowami kluczowymi , batoniki z cukinii, przepisy na cukinię
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 30 minut
Całkowity czas 50 minut
Porcje 24 Batony
Kalorie 292 kcal
Autor Alyssa Rivers

Składniki

  • 1 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka oleju roślinnego
  • 3 duże jajka
  • 2 szklanki mąki uniwersalnej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 szklanki posiekanej cukinii około 3 średnich
  • 1 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan

Krem z brązowego masła:

  • 6 łyżek masła
  • 6 filiżanek cukru pudru
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 8 do 10 łyżek mleka

Instrukcje

  • Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i posmaruj patelnię 15x10x1 cala . W średniej misce dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Odłożyć na bok.
  • W mikserze dodaj cukier, olej i jajka i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj suche składniki do mokrych składników, aż do połączenia.
  • Dodaj cukinię i posiekane orzechy pekan. Rozłóż równomiernie na przygotowanej patelni. Gotuj przez 30-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka umieszczona na środku będzie czysta. Niech batony całkowicie ostygną.

Aby zrobić lukier z brązowego masła

  • Podgrzej średniej wielkości rondel na średnim ogniu. Dodaj masło i ubij, aż stanie się brązowy. Dodaj cukier puder, wanilię i mleko. Mieszaj, aż będzie gładka. Rozłóż na schłodzonych batonach.

Uwagi

Zaktualizowano 27 lipca 2021 r.

Pierwotnie opublikowano 27 lipca 2014 r.

Odżywianie

Kalorie: 292 kcal | Węglowodany: 52 g | Białko: 3 g | Tłuszcz: 9 g | Tłuszcze nasycone: 3 g | Cholesterol: 28 mg | Sód: 85 mg | Potas: 95 mg | Włókno: 1 g | Cukier: 43 g | Witamina A: 149 jm | Witamina C: 2 mg | Wapń: 26 mg | Żelazo: 1 mg

źródło

Kategorie artykułów:
Amerykańskie · Cukinia · Warzywa · Z piekarnika · Zapiekane

Komentarze są zamknięte.

Nie przegap! losowe posty ...