Ostateczny stek Ribeye

  • na stronie 4 sierpnia, 2021
  • 101876 Wyświetleń
Ostateczny stek Ribeye - Twój przepis Najlepsze przepisy w internecie - 1

 

Osiągnięcie smaków godnych steków nie musi być trudne! Najlepszy stek z antrykotu jest soczysty, aromatyczny i perfekcyjnie przypieczony, a wszystko to w zaciszu Twojej kuchni.

Masz ochotę na doskonale ugotowany stek? Ziele czosnku , nowojorski i cytrynowy czosnek to bardziej delikatne, pełne smaku przepisy na steki, które nie zawiedzią!

Przepis na stek Ribeye z czosnkiem rozmarynowym

Aromatyczny i lśniący od masła, nie ma nic równie imponującego i pysznego jak doskonale ugotowany stek z antrykotu. Pomiędzy delikatnym marmurkowym i pysznym czosnkowym smakiem rozmarynu, to ostateczne białko będzie gwiazdą pokazu. Pokochasz sposób, w jaki ten aromatyczny stek rozpływa się w ustach! Zaledwie 5 prostych składników wzbogaca ten niesamowity ribeye, aby konkurować ze wszystkim, co można dostać ze steków! Tak, powiedziałem to!

Przeprowadzę Cię krok po kroku przez proces tworzenia najwspanialszego steku w domu – od wybrania mięsa po obsmażenie go na patelni! Choć brzmi to onieśmielająco, zrobienie miękkiego jak masło steku w Twojej kuchni jest całkiem proste! Co najważniejsze, wystarczy kilka minut przygotowania i gotowania. Prostota jest tutaj kluczowa – nie są wymagane żadne wymyślne składniki ani techniki gotowania!

Czego potrzebujesz, aby zrobić najlepszy stek Ribeye

Naprawdę najważniejszą częścią tego przepisu jest znalezienie idealnego kawałka mięsa. Od tego momentu chodzi o użycie masła i świeżych ziół, aby wzmocnić jego naturalny smak i delikatność! Powiem Ci wszystko, co musisz wiedzieć o wyborze idealnego steku ribeye w mojej sekcji porad poniżej. Najpierw porozmawiajmy o tym, jak proste są składniki tego przepisu! Pomiary dla każdego składnika można znaleźć w karcie z przepisami do wydrukowania na końcu postu.

  • Ribeye Steak: Lubię używać ribeye z dużą ilością marmurkowatości. Dzięki temu będą miękkie i delikatne po ugotowaniu.
  • Sól i Pieprz: To podstawa smaku steku. Mocne przyprawianie obu stron steku sprawi, że smaki nasycą się, gdy zaczniesz gotować.
  • Oliwa z oliwek: Oliwa z oliwek nawilża steki. Pomaga również doskonale się ugotować.
  • Masło: Masło nie tylko dodaje niesamowitego smaku i bogactwa stekowi, ale także sprawia, że jest on miękki i delikatny.
  • Czosnek: Czosnek sprawi, że Twój stek z antrykotu będzie miał najdoskonalszy pikantny smak. Do tego czosnek bardzo dobrze komponuje się z rozmarynem. Pokochasz to połączenie smaków!
  • Świeży rozmaryn i tymianek: rozmaryn dodaje ziemisty, miętowy smak, podczas gdy tymianek jest ostry i pieprzny. Razem tworzą zwycięską kombinację aromatyczną.
A raw ribeye steak salted and peppered.

Instrukcje dotyczące steku Ribeye

Przygotowanie smacznego steku wołowego to coś, co mogą osiągnąć nawet początkujący kucharze. Świeże składniki mają duży wpływ na podnoszenie ciężarów. Więc wszystko, co musisz zrobić, to pilnować swojego steku, gdy się gotuje. Szczegółowy przewodnik po czasach gotowania można znaleźć na mojej grafice poniżej!

  1. Let Steak Rest : Na początek odstaw stek na 30 minut, aby osiągnął temperaturę pokojową. Sól i pieprz do smaku.
  2. Przygotuj patelnię i smaż : Następnie na średniej wielkości patelni na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek. Gdy zacznie palić, dodaj steki na patelnię. Smażyć ze wszystkich stron, aż uzyskają złotobrązową skórkę.
    Dodaj masło i zioła : Dodaj masło i pozwól się roztopić na patelni. Dodaj czosnek i świeże gałązki.
  3. Zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie: Zmniejsz ogień do średniego i pozwól im gotować, aż osiągną pożądaną temperaturę wewnętrzną. Na koniec posmaruj stek łyżką masła podczas gotowania.
Cooking ribeye steak in a skillet.

Dlaczego szefowie kuchni nakładają masło na stek?

Polewanie steku masłem to wskazówka profesjonalnego szefa kuchni, która na zawsze zmieni sposób, w jaki gotujesz! Użycie masła dodaje stekowi bogactwa i jest idealnym wykończeniem. Kąpie mięso i pomaga rozprowadzić ciepło do każdego zakamarka na powierzchni.

Poczekaj, aby kąpać stek z masłem do końca procesu gotowania, aby masło się nie przypaliło. Dobrze jest lekko przyrumienić masło, ponieważ doda to stekowi bogatego i orzechowego sosu.

Spooning butter over ribeye steak.

Jak długo mam gotować stek?

An infographic on steak cooking times.

Najlepsze wskazówki dotyczące steków Ribeye

Od wyboru idealnego steku po zapewnienie, że jest on nienagannie ugotowany, te wspaniałe wskazówki dotyczące steków ribeye Cię nie zawiodą! Stamtąd z łatwością stworzysz niezapomnianą kolację, na którą Twoja rodzina oszaleje!

  • Wybór steku: Poszukaj kawałków ribeye z dużą ilością marmurków. Te małe drobinki tłuszczu wtapiają się w Twój ribeye podczas procesu gotowania i sprawiają, że staje się miękki i delikatny. Spróbuj też wybrać stek z antrykotu, który ma co najmniej cal grubości. Im grubszy stek, tym łatwiej przygotujesz go w wybranej przez Ciebie temperaturze, nie tracąc przy tym smaku ani konsystencji.
  • Karmione trawą lub ziarnem: Krowy karmione trawą zazwyczaj dają chudsze mięso ze względu na swoją dietę i zdolność do swobodnego wędrowania. To sprawia, że jest to zdrowszy wybór o nieco bardziej złożonym smaku w porównaniu do steków karmionych zbożem.
  • Używanie mrożonego steku: Jeśli używasz mrożonego steku, rozmroź go całkowicie przed gotowaniem.
  • Utrzymuj patelnię w cieple: Upewnij się, że patelnia jest gorąca przed dodaniem steku, w przeciwnym razie nie przypiecze się prawidłowo.
  • Obsmażanie steków: Jeśli przysmażysz mięso z zewnątrz, upewnisz się, że wszystkie smakowite soki są zamknięte w środku.
  • Użyj termometru do mięsa: Korzystanie z termometru eliminuje zgadywanie podczas gotowania steku ribeye. Jest to najłatwiejszy sposób, aby dowiedzieć się, kiedy stek osiągnął pożądaną temperaturę. Zapoznaj się z moją grafiką, aby zapoznać się z temperaturami każdego poziomu wysmażenia steków.
  • Pozwól stekowi odpocząć: Odpoczynek ribeye po ugotowaniu pozwala sokom na ponowne wchłonięcie i rozprowadzenie w całym mięsie, dzięki czemu uzyskasz najbardziej soczysty i delikatny rezultat.

 

Przepis na stek Ribeye

Osiągnięcie smaków godnych steków nie musi być trudne! Najlepszy stek z antrykotu jest soczysty, aromatyczny i perfekcyjnie przypieczony, a wszystko to w zaciszu Twojej kuchni.

Instrukcje

  • Odstaw stek na 30 minut, aby osiągnął temperaturę pokojową. Sól i pieprz do smaku.
  • Na średniej wielkości patelni na średnim ogniu oliwę z oliwek. Gdy zacznie palić, dodaj steki na patelnię. Smażyć ze wszystkich stron, aż uzyskają złotobrązową skórkę. Dodaj masło i rozpuść na patelni. Dodaj czosnek i świeże gałązki.
  • Zmniejsz ogień do średniego i pozwól im gotować, aż osiągną pożądaną temperaturę wewnętrzną . Nałóż masło na stek podczas gotowania.

 

Kategorie artykułów:
Amerykańska · Dania z piekarnika · Obiad

Komentarze są zamknięte.

Nie przegap! losowe posty ...