Okłady z sałaty są tu ulubioną (i miłą odmianą od nocy taco ). Stało się to ulubionym posiłkiem w ciągu tygodnia. Ryż tempeh z imbirem i czosnkiem, zawinięty w wrapy z sałaty z dodatkiem limonki z dużą ilością ziół, ogórka i marchewki. To jednogarnkowe danie, które szybko się zbierze!
Kilka wskazówek związanych z tym przepisem. Jeśli znajdziesz markę tempeh, którą lubisz, kup ją w wielokrotnościach. Świetnie zamraża. Lubię też robić te wrapy z sałaty z brązowym ryżem, który zmieszałam z innymi ziarnami – na przykład odrobiną kaszy jaglanej i komosy ryżowej. Ale sam brązowy ryż jaśminowy też jest A+! Eksperymentuj z dodatkami – posypanie prażonymi orzechami, a nawet odrobina guacamole jest zawsze dobra.
Czytaj dalej Okłady z sałaty czosnkowo-limonkowej w 101 książkach kucharskich