Roladki Precel

  • na stronie 19 lipca, 2021
  • 102152 Wyświetleń

Roladki Precel - Twój przepis Najlepsze przepisy w internecie - 7

Dzięki miękkiemu, delikatnemu wnętrzu i zewnętrznej stronie, która ma idealnie ugotowaną do perfekcji konsystencję precla, którą wszyscy kochamy, te bułeczki precelne są natychmiastowym faworytem! Ulepsz kolację dzięki tej nieodpartej stronie!

Czas zmienić zwykłą bułkę obiadową. Słodkie bułki hawajskie, ziemniaczane i Parker House z łatwością dodadzą pysznego smaku i konsystencji każdej kolacji!

Pretzel Rolls topped with coarse salt in a bowl.

Najlepszy przepis na bułeczki z precla

Porozmawiajmy o tych roladkach z precla. Złocisty, połyskujący masłem, miękki i ciepły. Mają całą nieodpartą, ciągnącą się dobroć precla z centrum handlowego, ale w jednej małej, łatwej do zjedzenia bułce! Staje się to jednak niebezpieczne, ponieważ trudno jest powstrzymać się od zjedzenia 10 z nich z rzędu. Są posmarowane masłem, aby nadać im idealny połysk piekarniczy i posypane grubą solą, aby naprawdę wydobyć ich smak!

Ponieważ pieczesz z drożdżami, ten przepis wymaga odrobiny TLC, ale nadal jest niezwykle łatwy do wykonania. Wystarczy kilka zszywek w spiżarni! Niezależnie od tego, czy zjesz je samodzielnie, jako kanapkę lub suwak, czy jako dodatek do obiadu, wiem, że Twoja rodzina oszaleje na punkcie ich niesamowicie miękkiej, ciągnącej się konsystencji i obfitego, maślanego smaku.

Składniki Domowej Rolki Precel

Ze względu na swoje podstawowe składniki, bułeczki Precel to pyszny przysmak, który możesz zrobić w każdej chwili! Poszczególne pomiary znajdziesz w karcie z przepisami na końcu postu.

  • Suche Drożdże Aktywne : Nadaje roladkom precla ich idealny wyrost i krągłość.
  • Ciepła woda : zostanie zmieszana z drożdżami.
  • Brązowy cukier : Dla słodyczy i wspomagania wzrostu drożdży.
  • Masło : najlepiej solone i topione przed czasem. Do stosowania w cieście i do szczotkowania na wierzchu.
  • Jajko : Do stosowania jako środek wiążący w chlebie.
  • Sól : Aby wzmocnić smak tylko szczyptą.
  • Mąka : Mąka uniwersalna świetnie sprawdza się w tym przepisie. Nie musisz się martwić o mąkę chlebową.
  • Woda : jest dużo wody, ale trafia do dużego garnka na kąpiel z sodą oczyszczoną.
  • Soda oczyszczona : Kiedy gotujesz bułki w sodzie oczyszczonej, nadaje im to ciemny kolor i konsystencję precla.
  • Sól gruba : Na wierzchu bułki.

Robienie bułeczek z precla od podstaw

Roladki z precelkami są tak łatwe do zrobienia w domu! Z tym, jak smaczne, maślane i złociste są, nie będziesz chciał wychodzić z domu po precla!

  1. Przygotowanie drożdży : W misce wymieszaj drożdże, wodę i cukier. Odstaw na 5-7 minut, aż zacznie się pienić.
  2. Wbij : Jajko i masło.
  3. Wymieszaj suche składniki : Dodaj mąkę i sól i mieszaj hakiem do ciasta na średnich obrotach przez 6-7 minut, aż będą gładkie i elastyczne.
  4. Let Dough Rise : Naoliw dużą miskę i przelej do niej ciasto. Spryskaj plastikową folię sprayem do gotowania i przykryj miskę spryskaną stroną skierowaną do ciasta. Odstawić do podwojenia objętości, około 40-60 minut.
  5. Rozgrzej : Rozgrzej piekarnik do 425.
  6. Kształt : Gdy ciasto podwoi się, pokroić na 12 równych porcji. Uformuj ciasto w kulki, zachowując szew na dole bułek.
  7. Przygotuj kąpiel sodową : Odstaw na 10 minut. Gdy ciasto odpoczywa, postaw duży garnek lub holenderski piekarnik na kuchence i zagotuj wodę z sodą oczyszczoną.
  8. Bułki do gotowania : Po odstawieniu ciasta gotuj kulki ciasta partiami po 3-4 na raz, gotując przez 1 minutę z każdej strony. Wyjmij je łyżką cedzakową i umieść na blasze wyłożonej pergaminem.
  9. Posmaruj masłem i dodaj sól : posmaruj roztopionym masłem i posyp grubą solą. Użyj bardzo ostrego noża lub żyletki, aby naciąć wierzchołki bułek.
  10. Piec : Piecz przez 10 minut, następnie obróć patelnię i piecz jeszcze przez 6-8 minut, aż się zrumieni. Pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.
The process of making pretzel rolls, step by step.

Wskazówki dotyczące przygotowania ostatecznych bułek z precla

Te wspaniałe wskazówki pomogą Ci zrobić bułeczki z preclami, które mogą konkurować ze wszystkim, co można kupić w piekarni lub sklepie spożywczym. Dostosuj i udoskonal swoje bułeczki z precla!

  • Wystarczająco długo ugniataj: Upewnij się, że ugniatasz wystarczająco długo. Pomaga to twojemu cieście zrelaksować się i daje delikatny, miękki i łatwy do pogryzienia rezultat.
  • Nie pomijaj kąpieli sodowej: Kąpiel w sodzie oczyszczonej sprawi, że Twoje bułeczki będą smakować jak precle. Nadaje im również złotobrązowy kolor i ciągnącą się konsystencję. Dzieje się tak z powodu tak zwanej „reakcji Maillarda” – gdzie aminokwasy i cukry reagują, aby uzyskać brązowy kolor i wyraźny smak. Kiedy skończysz je gotować, będą lekko pomarszczone. To po prostu oznacza, że nastąpiła reakcja i są gotowe do pieczenia!
  • Oceń swoje bułeczki: Kiedy odcinasz wierzchołki bułek, pozwalasz im się rozwinąć i dokładnie ugotować.
  • Dodawanie różnych smaków: Możesz łatwo zmienić smak swoich Precel Rolls, dodając świeży starty ser, cukier cynamonowy lub dodatki, takie jak wszystkie przyprawy do bajgli, podczas smarowania ich masłem.
  • Dipy i Pasty: Roladki Pretzel świetnie smakują połamane i zanurzone w domowym sosie serowym . Możesz także rozciąć tych złych chłopców i dodać trochę miodowego masła, aby uzyskać naprawdę słodką i dekadencką ucztę. Szczerze mówiąc, mogłabym żyć z miękkich bułek z masłem miodowym.
  • Inne zastosowania: Uwielbiam używać Bułeczki Pretzel jako bułki do małych suwaków w stylu pubowym. Możesz zrobić wszystko, od szarpanej wieprzowiny, przez cheeseburgery, po suwaki z kurczaka bawole, a konsystencja precla dodaje trochę dodatkowego smaku.

Pretzel Rolls with coarse salt on parchment paper.

Jak przechowywać resztki bułeczek z precla?

Roladki z preclami idealnie nadają się do rozgrzania w piekarniku na ciepły, pyszny smakołyk! To dla mnie zawsze.

  • W temperaturze pokojowej: przykryj upieczone bułeczki z precla folią lub trzymaj je w hermetycznym pojemniku do 3 dni.
  • W lodówce: Wyrośnięte i ugniecione ciasto można przechowywać w lodówce przez 2 dni. Po prostu uformuj kulki i odstaw do wyrośnięcia przed pieczeniem.
  • W zamrażarce: zarówno niewypiekane ciasto, jak i ugotowane bułki można przechowywać w zamrażarce do 2 miesięcy. W przypadku niewypiekanego ciasta rozmrażać przez noc, a następnie przed pieczeniem pozostawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej. Aby podgrzać ugotowane bułki, włóż je do piekarnika w temperaturze 350 stopni Fahrenheita na 15-20 minut.

Close-up of Pretzel Roll being torn in half.

Roladki Precel - Twój przepis Najlepsze przepisy w internecie - 12

Wydrukować

Roladki z Preclami

Dzięki miękkiemu, delikatnemu wnętrzu i zewnętrznej stronie, która ma idealnie ugotowaną do perfekcji konsystencję precla, którą wszyscy kochamy, te bułeczki precelne są natychmiastowym faworytem! Ulepsz kolację dzięki tej nieodpartej stronie!
Oczywiście Chleb, Side Dish
Kuchnia Amerykańska
Słowo kluczowe przepis na bułkę z precla, bułki z precla
Czas przygotowania 40 minut
Czas gotowania 18 minut
Wzrost 1 godzina 10 minut
Całkowity czas 2 godziny 8 minut
Porcje 12 bułek
Kalorie 197 kcal
Autor Alyssa Rivers

Składniki

  • 1 opakowanie suchych aktywnych drożdży
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 1/3 szklanki roztopionego masła
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 ½ szklanki mąki
  • 10 filiżanek wody
  • ½ szklanki sody oczyszczonej
  • Solone masło do posmarowania na wierzchu roztopione
  • Sól gruboziarnista

Instrukcje

  • W misce wymieszaj drożdże, wodę i cukier. Odstaw na 5-7 minut, aż zacznie się pienić.
  • Ubij jajko i masło.
  • Dodaj mąkę i sól i mieszaj hakiem do ciasta na średnich obrotach przez 6-7 minut, aż będzie gładka i elastyczna.
  • Naoliw dużą miskę i przełóż do niej ciasto. Spryskaj plastikową folię sprayem do gotowania i przykryj miskę spryskaną stroną skierowaną do ciasta. Odstawić do podwojenia objętości, około 40-60 minut.
  • Rozgrzej piekarnik do 425.
  • Gdy ciasto podwoi się, pokrój na 12 równych porcji. Uformuj ciasto w kulki, zachowując szew na dole bułek.
  • Odstaw na 10 minut. Gdy ciasto odpoczywa, postaw duży garnek lub holenderski piekarnik na kuchence i zagotuj wodę z sodą oczyszczoną. Po upieczeniu ciasta gotujemy kulki ciasta partiami po 3-4 na raz, gotując przez 1 minutę z każdej strony. Wyjmij je łyżką cedzakową i umieść na blasze wyłożonej pergaminem.
  • Posmaruj roztopionym masłem i posyp grubą solą. Użyj bardzo ostrego noża lub żyletki, aby naciąć wierzchołki bułek.
  • Piecz przez 10 minut, następnie obróć patelnię i piecz jeszcze 6-8 minut, aż się zrumieni. Pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.

Odżywianie

Kalorie: 197 kcal | Węglowodany: 31 g | Białko: 5 g | Tłuszcz: 6 g | Tłuszcze nasycone: 3 g | Tłuszcze wielonienasycone: 1 g | Tłuszcz jednonienasycony: 2 g | Tłuszcz Trans: 1 g | Cholesterol: 29 mg | Sód: 1625 mg | Potas: 56 mg | Włókno: 1 g | Cukier: 3 g | Witamina A: 180 jm | Witamina C: 1 mg | Wapń: 19 mg | Żelazo: 2 mg

źródło

Kategorie artykułów:
Chleb · Z piekarnika · Zapiekane

Komentarze są zamknięte.

Nie przegap! losowe posty ...