SOS PUTTANESCA

  • na stronie 3 września, 2022
  • 102675 Wyświetleń
SOS PUTTANESCA - 1 2024
SOS PUTTANESCA - 2 2024

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 4
Calories 42 kcal

Ingredients
  

  • 1 pokrojone pomidory
  • 1 łyżka kapary
  • 4 filety z anchois w oleju
  • 100 g czarne oliwki
  • 1 Goździk czosnek
  • 1 łyżeczka ostra papryczka uziemiony
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • pietruszka do smaku

WSKAZÓWKI

  • W rondlu rozgrzać sporą ilość oliwy z oliwek. Czosnek obrać i drobno pokroić . Filety z sardeli i kapary dobrze odcedzić .
  • Następnie podsmażamy czosnek , suszoną i zmieloną ostrą paprykę , filety anchois i kapary na średnim ogniu przez 5 minut. Podczas tego procesu często mieszaj.
  • Dodaj pokrojone pomidory , dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut na średnim ogniu.
  • Teraz wystarczy dodać oliwki i świeżo posiekaną natkę pietruszki , dobrze wymieszać i chwilę odpocząć.
  • Smaczny sos można teraz podawać z dowolnym rodzajem makaronu.
Tagi artykułu:
· · · · · ·
Kategorie artykułów:
Wegańskie · Dania warzywne · Sosy

Komentarze są zamknięte.

Nie przegap! losowe posty ...