Ingredients
- 1 pokrojone pomidory
- 1 łyżka kapary
- 4 filety z anchois w oleju
- 100 g czarne oliwki
- 1 Goździk czosnek
- 1 łyżeczka ostra papryczka uziemiony
- oliwa z oliwek extra virgin
- pietruszka do smaku
WSKAZÓWKI
-
W rondlu rozgrzać sporą ilość oliwy z oliwek. Czosnek obrać i drobno pokroić . Filety z sardeli i kapary dobrze odcedzić .
-
Następnie podsmażamy czosnek , suszoną i zmieloną ostrą paprykę , filety anchois i kapary na średnim ogniu przez 5 minut. Podczas tego procesu często mieszaj.
-
Dodaj pokrojone pomidory , dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut na średnim ogniu.
-
Teraz wystarczy dodać oliwki i świeżo posiekaną natkę pietruszki , dobrze wymieszać i chwilę odpocząć.
-
Smaczny sos można teraz podawać z dowolnym rodzajem makaronu.