Air Fryer Corn on the Cob zmieni sposób gotowania kukurydzy. Super szybko, przetargu i pełne tosty kukurydzy smak air fryer, kukurydza jest szalenie pyszne. Summertime oznacza sezon na kukurydzę i nie ma nic lepszego niż słodka chrupiąca kukurydza. Wypróbuj ją w tych ulubionych przepisach Sałatka kukurydziana, Zapiekanka kukurydziana Jiffy i Grillowana meksykańska kukurydza uliczna.
Łatwa kukurydza na kolbie we frytownicy
Uwielbiam kukurydzę na kolbie, to słodkie delikatne jądra kukurydzy gotowane do perfekcji, a następnie smothered w masło z solą i pieprzem jako dodatkowy akcent. Gotowanie kukurydzy we frytkownicy zmieniło dla mnie wszystko. Nie musiałam już gotować garnka z wodą i podgrzewać kuchni w trakcie tego procesu. Wrzucenie ich do frytkownicy zaoszczędziło mi tyle czasu, a także pozwoliło zachować chłód w kuchni. Podawaj te smażone w urządzeniu kukurydzę na kolbie z kurczakiem, sałatką i kilkoma batonikami Neiman Marcus na deser, aby uzyskać idealny letni posiłek! Smażenie kukurydzy na powietrzu to świetny sposób na przygotowanie jej do ulubionych dań. Wykorzystaj kukurydzę ugotowaną w urządzeniu do smażenia na powietrzu do tej sałatki, Cheesy Hot Corn Dip i Corn Chowder. Pokochasz jej smak i teksturę! Ma podobny smak jak grillowana kukurydza bez konieczności rozpalania grilla. Oliwa z oliwek daje pozwala kukurydzy chrupać się i karmelizować. To jest tak dobre, musisz spróbować tego smażenia powietrza kukurydzy na kolbie dzisiaj!
Co potrzebujesz do przygotowania kukurydzy na kolbie we frytkownicy powietrznej?
Jest szybka i łatwa, ma tylko 3 składniki, jeśli lubisz sól i pieprz! Ciesz się tym powietrzem smażenia kukurydzy na kolbie w najlepszy sposób! Wszystkie pomiary znajdziesz w karcie przepisu poniżej.
- Kukurydza: Wybierz dobrą słodką kukurydzę, którą twoja rodzina uwielbia jeść. Lubię chodzić na rynki rolników, aby uzyskać najlepszy wybór.
- Oliwa z oliwek: Ma to pomóc w „smażeniu na powietrzu” kukurydzy i zapobiec jej przywieraniu.
- Sól i pieprz: Dodaj do smaku.
SMAŻONA KUKURYDZA NA KOLBIE airfryer
Ingredients
- 4 kolby kukurydzy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Instructions
- Równomiernie natrzyj kukurydzę oliwą z oliwek.
- Dodaj sól i pieprz.
- Umieść kukurydzę w koszyku frytkownicy.
- Smaż we frytkownicy w temperaturze 190 stopni przez 12-15 minut lub do miękkości.
Notes
Porcje: 4 Kalorie 108kcal (5%)
Węglowodany 17g (6%)
Białko 3g (6%)
Tłuszcz 5g (8%)
Tłuszcz nasycony 1g (5%)
Tłuszcz wielonienasycony 1g
Tłuszcz jednonienasycony 3g
Tłuszcz trans 1g
Sód 14mg (1%)
Potas 243mg (7%)
Cukier 6g (7%)
Witamina A1 68IU (3%)
Witamina C6 mg (7%)
Wapń 2mg
Żelazo 1mg (6%)