Azjatycka Sałatka Ramen

  • na stronie 17 lipca, 2021
  • 101145 Wyświetleń

Azjatycka Sałatka Ramen - Twój przepis Najlepsze przepisy w internecie - 7

Azjatycka sałatka ramen jest pełna koloru, smaku i chrupkości! Wszystkie zabawne tekstury sprawiają, że jest idealnie satysfakcjonujący i niesamowicie pyszny!

Uwielbiamy robić własne ulubione azjatyckie potrawy w domu, są tak niesamowite. Spróbuj Wraps z Sałaty , Kurczaka i Łososia .

A bowl of colorful Asian Ramen salad.

Azjatycka Sałatka Ramen z Makaronem

Kiedy na dworze jest gorąco, ostatnią rzeczą, na którą masz ochotę, jest gotowanie! Ale wszyscy nadal musimy jeść. Tu właśnie pojawia się ta azjatycka sałatka ramen. To idealna sałatka na każdą okazję. Idealnie nadaje się na potlucks, grille i rodzinne obiady. Ten przepis na azjatycką sałatkę z ramenem daje dużo, więc jest najlepszy dla tłumu. Świetnie komponuje się z łososiem , kurczakiem lub ulubionym stekiem . Wszyscy uwielbiają tę azjatycką sałatkę ramen. Jest po prostu tak kolorowo i przepysznie!

Przygotuj tę azjatycką sałatkę ramen na zabawny lunch lub brunch i podawaj z bułkami i owocami . To najlepsza letnia sałatka, bo jest lekka i orzeźwiająca, pełna warzyw i nie zawiera sosu na bazie majonezu. W ten sposób możesz przechowywać go nieco dłużej niż inne sałatki, nie martwiąc się, że majonez się za bardzo nagrzeje. Z prażonym makaronem i migdałami ma duży kęs, który jest naprawdę satysfakcjonujący. Musisz dziś zrobić tę azjatycką sałatkę ramen!

Czego potrzebujesz do sałatki ramen

Łatwa i pełna warzyw, ta azjatycka sałatka ramen jest wielkim zwycięzcą! Wszystkie pomiary składników można znaleźć w poniższej karcie przepisów.

  • Makaron ramen : Użyj dowolnego smaku, a usuniesz opakowania smakowe.
  • Pokrojone migdały : Możesz również użyć pokrojonych migdałów, ale najlepiej sprawdzają się pokrojone migdały.
  • Zielona kapusta : Pokrój kapustę na kawałki wielkości kęsa, uzyskując około 2 filiżanki.
  • Fioletowa kapusta : Potrzebne będą również 2 szklanki pokrojonej w plastry fioletowej kapusty.
  • Rozdrobniona marchewka: Zetrzyj własną lub możesz kupić wstępnie rozdrobnioną.
  • Zielona cebula: drobno posiekaj cebulę.

Słodki i Pikantny Sos

  • Ocet ryżowy : to przyjemny, łagodny ocet, który nie przytłoczy sałatki.
  • Oliwa z oliwek : Klasyczna oliwa do dressingów.
  • Sos sojowy : Jeśli chcesz, możesz użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu.
  • Miód : Słodki miód równoważy ocet.
  • Ząbek czosnku: Użyj świeżego zmielonego czosnku, aby uzyskać najlepszy smak.
  • Olej sezamowy : dodaje bogatego smaku sezamu, który jest cudowny.
  • Nasiona sezamu : Dodaje chrupkości i smaku.
  • Sól i pieprz : Dodaj do smaku.

Robienie azjatyckiej sałatki ramen

Chrupkość sprawia, że jest tak satysfakcjonujący, a konsystencja zachwyca.

  1. Podpiecz makaron i orzechy: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Zmiażdżyć makaron ramen i ułożyć na patelni z migdałami. Tostuj, aż lekko się zarumieni przez 10 minut.
  2. Połącz warzywa: W dużej misce dodaj kapustę, marchew, zieloną cebulkę, ramen i migdały.
  3. Przygotowanie dressingu: Wymieszaj ocet ryżowy, oliwę z oliwek, sos sojowy, miód, czosnek, olej sezamowy i nasiona.
  4. Wymieszaj i podawaj: polej sałatkę i wymieszaj, aż się połączą.
Toasting the almonds and noodles for crunch and flavor.

Wskazówki dotyczące idealnej azjatyckiej sałatki ramen

Kolorowa i super smaczna, pokochasz wszystko, co ta sałatka ma do zaoferowania.

  • Saszetka przyprawowa: Nie dodawaj saszetki przyprawowej do dressingu. Nie potrzebujesz go, zachowaj do innego użytku. Zawiera dużo sodu, a sam dressing ma wystarczający smak.
  • Opiekanie: Opiekanie orzechów i makaronu sprawia, że stają się wyjątkowo chrupiące i mają przyjemny, tostowy smak.
  • Na skróty: Wszystkim nam czasem czasem brakuje czasu. Możesz zaoszczędzić dużo czasu na przygotowanie, kupując wstępnie rozdrobnioną marchewkę i pakowaną mieszankę Coleslaw.
  • Fioletowa kapusta: połączenie zarówno fioletowej, jak i zielonej kapusty tworzy naprawdę kolorową, przyciągającą wzrok sałatkę, ale możesz użyć tylko jednej lub drugiej, jeśli chcesz.

Ingredients for the salad ready to be mixed.

Co dodać do sałatki Ramen

To fantastyczny dodatek i może być używany jako danie główne.

  • Białko: Zmień to w danie główne, dodając grillowanego kurczaka, łososia, krewetki lub tofu.
  • Owoce: Dodanie owoców dodaje słodkiego lekkiego akcentu. Mandarynki, posiekany ananas lub mango.
  • Warzywa: Możesz dodać dowolne inne warzywa, które Twoim zdaniem będą do tego pasować. Edamame, pieczarki, cukinia, groszek śnieżny i posiekana papryka.
  • Udekoruj: Dodanie kolendry daje dodatkową odrobinę świeżości, która jest niesamowita.

Pouring the dressing over the ingredients for Asian ramen salad.

Jak przechowywać sałatkę azjatycką?

Ta azjatycka sałatka ramen jest jeszcze lepsza następnego dnia! Jeśli wiesz, że będziesz miał resztki, nie dodawaj sosu do całej sałatki. Rozmoczy makaron i migdały. Przechowuj sałatkę i dressing osobno w lodówce i mieszaj poszczególne porcje według potrzeb. Sałatka wytrzyma do 4 dni. Opatrunek będzie przechowywany przez 2 tygodnie.

Close up of the Asian Ramen Salad to show color and texture.

Azjatycka Sałatka Ramen - Twój przepis Najlepsze przepisy w internecie - 12

Wydrukować

Azjatycka Sałatka Ramen

Azjatycka sałatka ramen jest pełna koloru, smaku i chrupkości! Wszystkie zabawne tekstury sprawiają, że jest idealnie satysfakcjonujący i niesamowicie pyszny!
Sałatka Oczywiście, Side Dish
Kuchnia Azjatycka Amerykańska
Słowo kluczowe azjatycka sałatka ramen z makaronem, azjatycka sałatka ramen, sałatka azjatycka
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Całkowity czas 20 minut
Porcje 6 osób
Kalorie 370 kcal
Autor Alyssa Rivers

Składniki

  • 2 opakowania z makaronem ramen usunięto pakiety smakowe
  • 1/4 szklanki pokrojonych migdałów
  • 1/2 główki zielonej kapusty pokrojonej w plasterki (2 szklanki)
  • 1/2 główki kapusty fioletowej pokrojonej w plastry (2 szklanki)
  • 1/2 szklanki posiekanej marchewki
  • 1/4 szklanki posiekanej zielonej cebuli

Ubieranie się:

Instrukcje

  • Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Zmiażdżyć makaron ramen i ułożyć na patelni z migdałami. Tostuj, aż lekko się zarumieni przez 10 minut.
  • W dużej misce dodaj kapustę, marchew, zieloną cebulkę, ramen i migdały.
  • Przygotowanie dressingu: Wymieszaj ocet ryżowy, oliwę z oliwek, sos sojowy, miód, czosnek, olej sezamowy i nasiona.
  • Zalej sałatkę i wymieszaj, aż się połączą.

Odżywianie

Kalorie: 370 kcal | Węglowodany: 30 g | Białko: 5 g | Tłuszcz: 26 g | Tłuszcze nasycone: 5 g | Tłuszcze wielonienasycone: 3 g | Tłuszcz jednonienasycony: 17 g | Tłuszcz Trans: 1 g | Sód: 1089 mg | Potas: 167 mg | Włókno: 2 g | Cukier: 10 g | Witamina A: 1827 jm | Witamina C: 2 mg | Wapń: 38 mg | Żelazo: 2 mg

źródło

Kategorie artykułów:
Sałatki

Komentarze są zamknięte.

Nie przegap! losowe posty ...